Proti nekalé soutěži rozlišujeme dva prostředky ochrany, a to soukromoprávní a veřejnoprávní.

Soukromoprávní sankce

Osoby, jejichž práva baly nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, mohou se proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel, aby odstranil závadný stav, nebo může dojít k náhradě škody, apod. Výsledek se odvíjí od uplatnění svého práva u příslušného soudu, kterým je ve sporech o ochranu práv porušených nebo ohrožených nekalým soutěžním jednáním příslušný krajský soud. (Obchodní zákoník, 1991)

Byznys je v jisté oblasti velkým rizikem. Pokud se však nepodaří dané riziko odstranit včas, u takových podnikatelských subjektů nastává situace, zabývat se likvidované sro. I v takovém procesu však nastává bod, kde je třeba dodržet několik důležitých zásad s nimiž Vám umí poradit jen odborníci, kteří se danou problematikou zabývají.

Veřejnoprávní sankce

Sankce může být uložena také dle ustanovení § 248 zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, který stanoví, že kdo poruší jiný právní předpis o nekalé soutěži tím, že se při účasti v hospodářské soutěži dopustí klamavé reklamy, klamavého označení zboží a služeb, podplácení, zlehčování, apod. a způsobí tím újmu jiným soutěžitelům, spotřebitelům, může být potrestán odnětím svobody až na tři léta, zákazem činnosti nebo jiné majetkové hodnoty. (Trestní zákoník, 2009)